به گزارش خبرنگار مهر، آناهیتا غنی زاده که ۲۵ سال در تئاتر خردسال سابقه فعالیت دارد، ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص ویژگیهای نمایشهای خردسال، گفت: شناخت مخاطب و ارتباط گیری با این گروه سنی در تئاتر بسیار مهم است.
وی بابیان اینکه زمان نمایش باید کوتاه باشد و از شعر و موسیقی به نحوی استفاده شود که کودک با آن ارتباط برقرار کندف گفت: کودک زمانی از نمایش تأثیر میپذیرد که خود را در آن شریک بداند.
غنیزاده با بیان اینکه پیام نمایش در همه گروههای سنی بهتر است به طور غیرمستقیم ارائه شود، اظهار کرد: گاهی باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که خردسالان از مشارکت در نمایش بسیار لذت میبرند.
وی در ادامه یادآور شد: در این زمان کوتاه باید توجه خردسال را در دست بگیریم نه اینکه او را رها بگذاریم که خود پیام را دریافت کند.
این کارگردان تئاتر با تأکید بر اینکه باید از تکنیک نمایش خلاق برای انتقال مفاهیم و آموزش کمک گرفت، خاطرنشان کرد: نمایش خلاق یکی از بهترین تکنیکهای تئاتر است که باید در نمایشها مورد توجه قرار بگیرد.
غنی زاده قدمت تئاتر خردسال را کمتر از یک دهه دانست و افزود: با وجود اینکه پیش از آن نیز هنرمندانی در این بخش کار میکردند اما این موضوع در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان مطرح شد که تفکیک گروه سنی خردسال انجام شود.
غنیزاده اضافه کرد: در بخش خردسال نیز ساخت اثر برای هر سنی، ویژگی های متفاوتی دارد اما تفکیکی در سنین خردسالان وجود ندارد و برای خردسال ۲ تا ۶ سال یک نوع نمایش تولید و اجرا میشود.
شناخت نسبت به خردسال ایجاد و تقویت شده است
وی برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را رویدادی بسیار مهم در تئاتر عنوان کرد و گفت: در طول این چند سال که تفکیک گروههای سنی مطرح شده شناخت نسبت به خردسال ایجاد و تقویت شده است.
این داور بخش خردسال تصریح کرد: در سال های ابتدایی طرحها ناقص بوده و یا متناسب با این گروه سنی نبود اما هرچه زمان گذشت آثار به تخصصی بودن نزدیکتر شدند و به نوعی میتوان گفت تخصص به معنای تجربه و علم در گروهها ایجاد شد.
وی تأکید کرد: نیاز به حضور مشاور در کنار گروهها وجود دارد زیرا اگر آسیبها یادآوری نشود ممکن است اشتباهات احتمالی در نمایشها تکرار شود که در این زمینه میتوان از هنرمندان پیشکسوت برای ارائه مشاوره به گروهها برای ساخت آثار بهتر کمک گرفت.
غنیزاده با بیان اینکه تئاتر کودک و نوجوان رو به رشد است، یادآور شد: چه بهتر که این رشد با نگاهی هدفمند و اندیشهورز صورت بگیرد چون وقتی با کودکان که نسل آینده ما هستند سروکار داریم، آنها را پرورش میدهیم، اندیشه آنها را شکل میدهیم و به پرورش شخصیت آنها میاندیشیم و طبیعی است که باید بیشتر تلاش کنیم.
نظر شما